Sütik, édességek

Sütik, muffinok italok, sós sütik minden ami süti *-*

                                                  Muffinok

 

 

                                        Almás csokoládés muffin

                            images.jpg

Hozzávalók

 

 

3 tojás

15 dkg cukor

1 vaniliás cukor

15 dkg margarin

csipet só

2 evőkanál rum

30 dkg liszt

1 sütőpor

7-8 dkg étcsokoládé

20 dkg alma

 

 

 

Elkészítés:

 

  1. A tojást a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint, a sót és a rumot, a lisztet, a sütőport.Hozzáreszeljük nagy lyukú reszelőn a csokit. Az almát meghámozzuk és 5-6 mm-es kockákra vágjuk, a maszzához adjuk, jól elkeverjük.
  2. A muffinsütőt kibéleljük papírral, vagy kikenjük margarinnal és a masszával megtöltjük. tetejüket vizes kanállal lesimitjuk
  3. Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül
  4. A formában hagyjuk hülni10-15 percet, majd rácsra rakva teljesen kihűtjük.

Tipp: Étcsoki helyett használhatunk tejcsokit, alma helyett körtét is.

 

 

Nutellás muffin

 images_1.jpg

Hozzávalók

 

7,5 dkg margarin

 

5 dkg cukor

 

10 dkg nutella

 

2 tojás

 

1,2 dl tej

 

30 dkg liszt

 

1 sütőpor

 

 

 

Elkészítés

 

  1. Az olvasztott margarint összekeverjük a cukorral, a nutellával és a tojással. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, jól eldolgozzuk.
  2. Muffinformát kibéleljük papírral, kb 2/3áig belekanalazzuk a masszát.
  3. Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.


  4. Tetejüket megkenjük olvasztott nutellával és megszórjuk szórócukorral.

 

12 db nagy muffin vagy 24 kicsi lesz belőle

 

 

Párizsi csokis muffin

 letoltes.jpg

 

 

Hozzávalók

 

10 dkg étcsoki (minél nagyobb kakaótartalmú)

1 evőkanál neskávé

15 dkg minél sűrűbb meggylekvár

fél dl konyak

15 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

1 csipet só

10 dkg puha margarin

15 dkg cukor

2 tojás

 

 

 

Elkészítés

 

  1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn ez 4-es fokozat), és kibéleljük papírkapszlival a muffintepsi horpadásait.
  2. Az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk, és közben felforralunk fél dl vizet. Ezután a csokihoz hozzászórjuk a neszkávét, és a kávés csokira ráöntjük a forró vizet. Az egészet simára keverjük, hogy a csoki tökéletesen felolvadjon, aztán félretesszük hűlni. Ezalatt a meggylekvárt elkeverjük a konyakkal, majd a lisztet összevegyítjük a sütőporral és a sóval
  3. A tésztához a puha vajat és a cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összehabosítjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Ezután lassabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és a cukros-tojásos vajhoz felváltva hozzákeverjük a konyakkal higított lekvárt, a kávés olvadt csokit és a sütőporos lisztet.

 

Pudingos muffin

fd.jpg 

Hozzávalók

35 dkg liszt

1 kk sütőpor

1 kk szódabikarbóna

csipet só

30 dkg cukor

2 tojás

4 dl tej vagy főzőtejszín

15 dkg margarin

 

1 izlés szerinti pudingpor

4 dl tej

3-5 evőkanál tej

 

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük.
  2. Elkészítjük a pudingot.
  3. A muffinforma mélyedéseit 1/3ig töltjük a tésztával, erre egy kávéskanálnyi puding kerül, majd megint tészta úgy, hogy csaknem teljesen tele legyen a mélyedés.
  4. Előmelegített sütőben közepes lángnál 20 perc alatt megsül.

 

 

Túró rudi muffin

 

 legdfgfdtoltes_1.jpg

 

Hozzávalók

 

20 dkg liszt

 

10 dkg margarin

 

15 dkg cukor

 

25 dkg túró

 

1 dl tej

 

1 vaníliás cukor

 

3 tojás

 

1 sütőpor

 

csipet só

 

 

 

ét tortabevonó

 

 

 

Elkészítés:

 

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a margarinnal is. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejet, a lisztet a sütőport, a csipet sót és a vaníliás cukrot és az egészet simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszához keverjük.
  2. Muffinformát kibélelünk papírral, vagy kivajazzuk és 3/4ig töltjük a mélyedéseket a masszával.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsül
  4. A kihűlt muffinok tetejét olvasztott csokival vonjuk be.

 

Muffintészta alaprecept

 

 letoltes_1.jpg

Hozzávalók

 

1 tojás

 

1,25 dl olaj

 

2,5 dl tej

 

12 dkg cukor

 

30 dkg liszt

 

1 sütőpor

 

1 csipet só

 

 

 

Elkészítés:

 

  1. A nedves anyagokat összekeverjük és hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet
  2. Papírkapszlikkal kibélelelt muffinformába kanalazzuk a papír 2/3áig és előmelegített sütőben megsütjük

 

Tipp:

 

  1. kedvünkre variálhatjuk: rezselhetünk bele narancshéjat, tehetünk bele egy marék mazsolát, vagy rumot vagy durvára vágott diót, kerülhet bele egy kis tábla olvasztott csoki vagy 3-4 evőkanál kakaópor (ehhez tej is kell plusszba)
  2. a kapszlikat 2/3nál tovább ne töltsük, mert kifut a sütés elején
  3. előmelegített sütőben kell sütni a muffint, 180 fokon (légkeverésesnél 165 fokon) kb 20 percet
  4. Ha megsült, a formában hagyjuk hűlni 5-10 percet, majd rakjuk ki őket tortarácsra, hogfy teljesen kihűljenek (azért így, mert a muffinnak kívül-belül egyforma puhának kell lennie)
  5. tetejüket ízlés szerint díszíthetjük, ízesíthetjük, olvasztott csokival, gyüngyökkel, porcukorral, citromos mázzal (ezt a még meleg muffinokra kenjük, akkor szépen rákeményedik

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 3
Heti: 12
Havi: 6
Össz.: 14 325

Látogatottság növelés
Oldal: Muffinok
Sütik, édességek - © 2008 - 2024 - lo-imadok.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »