Sütik, édességek

Sütik, muffinok italok, sós sütik minden ami süti *-*

                                          Krémesek:

 

 

                            Házi krémes

 

kremeskkkkeeeeeeee.jpg

hozzávalók 4 főre
 

A megszóráshoz:

elkészítés
  1. A tésztát kivesszük a csomagból, és kettőbe vágjuk, hogy 2 db kb. 20x25 cm-es téglalapot kapjunk (amik sülés után kb. 18 x 23 cm-esek lesznek).
  2. A sütőpapírral együtt sütőlemezre helyezzük őket. Villával több helyen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásfehérjéket 1-2 ek cukorral nagyon kemény habbá felverjük.
  4. A krémhez a a pudingport összekeverjük 1 ek cukorral, öntünk bele kb. 150 ml hideg tejet, majd összekevekerjük.
  5. A tejet feltesszük forrni a maradék, ill. az 1 ek vaníliás cukorral. Ha felforr, beleöntjük a pudingporos tejet, és állandó keverés mellett egy sűrű pudingot főzünk belőle. Amint kész, egy nagyobb átmérőjű keverőtálba szedjük át, és egy keverőlapáttal a tojáshabot óvatosan, de alaposan beledolgozzuk.
  6. Az alsó tésztalapot egy megfelelő nagyságú tepsibe, magasabb falú edénybe tesszük, ráhalmozzuk a kész krémet, és szépen elsimítjuk.
  7. A teteje lapot egy fűrészes késsel egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk, és egyenként ráhelyezzük a krémre, óvatosan, kissé rá is nyomhatjuk.
  8. Hűtőbe tesszük, és kb. 1 óra múlva már fogyasztható.
  9. Tálaláskor a felső elvágott négyszögtetők mentén vágjuk a szeleteket. Házi vaníliás porcukorral nagyon vékonyan megszórjuk és fogyaszthatjuk is.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 3
Heti: 14
Havi: 8
Össz.: 14 327

Látogatottság növelés
Oldal: Krémesek
Sütik, édességek - © 2008 - 2024 - lo-imadok.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »